Francuska Zupa Cebulowa

Francuska Zupa Cebulowa
Francuska zupa cebulowa wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 399 kalorii, 19g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, masło, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. 134 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, aby odmierzyć 4 szklanki. W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę wymieszać z masłem. Gotować 10 minut, mieszając co 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować od 35 do 40 minut dłużej, dobrze mieszając co 5 minut, aż cebula będzie ciemnobrązowa (cebula kurczy się podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Wymieszać z bulionem, wodą, pieprzem, tymiankiem i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ciepło na tyle, aby delikatnie pęcherzyki mieszaniny. Przykryć pokrywką; dusić 15 minut. W międzyczasie ser Gruyère zetrzeć przez największe otwory tarki, aby odmierzyć 1 szklankę; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
5
Być może trzeba przenieść stojak piekarnik więc jest w pobliżu brojlerów. Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Na blasze z ciastkami umieść kromki chleba. Broil z wierzchołkami o 5 cali od ciepła 1 do 2 minut lub aż złoty kolor. Odwróć chleb; dusić 1 do 2 minut dłużej, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Chleb tostowy umieścić w 4 miseczkach żaroodpornych lub pojedynczych ceramicznych zapiekankach (nie używać szkła, które nie wytrzymuje ciepła brojlerów i może pęknąć).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Usunąć liść laurowy z zupy. Zupa z chochli do misek. Wierzch z serem Gruyère.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
GruyereGruyere
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
8
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
Miseczki umieścić na patelni z płytkimi bokami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Zupa Broil miski z Topy o 5 cali od ciepła 1 do 2 minut lub tylko do czasu, aż ser topi się i złoty kolor. Obserwuj uważnie, aby ser się nie palił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Podawać z dodatkowym chlebem francuskim w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn