Francuska Zupa Cebulowa

Francuska Zupa Cebulowa
Francuska zupa cebulowa wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 399 kalorii, 19g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, masło, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. 134 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, aby odmierzyć 4 szklanki. W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę wymieszać z masłem. Gotować 10 minut, mieszając co 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować od 35 do 40 minut dłużej, dobrze mieszając co 5 minut, aż cebula będzie ciemnobrązowa (cebula kurczy się podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wymieszać z bulionem, wodą, pieprzem, tymiankiem i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ciepło na tyle, aby delikatnie pęcherzyki mieszaniny. Przykryć pokrywką; dusić 15 minut. W międzyczasie ser Gruyère zetrzeć przez największe otwory tarki, aby odmierzyć 1 szklankę; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
5
Być może trzeba przenieść stojak piekarnik więc jest w pobliżu brojlerów. Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Na blasze z ciastkami umieść kromki chleba. Broil z wierzchołkami o 5 cali od ciepła 1 do 2 minut lub aż złoty kolor. Odwróć chleb; dusić 1 do 2 minut dłużej, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Chleb tostowy umieścić w 4 miseczkach żaroodpornych lub pojedynczych ceramicznych zapiekankach (nie używać szkła, które nie wytrzymuje ciepła brojlerów i może pęknąć).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Usunąć liść laurowy z zupy. Zupa z chochli do misek. Wierzch z serem Gruyère.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
GruyereGruyere
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
8
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
Miseczki umieścić na patelni z płytkimi bokami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Zupa Broil miski z Topy o 5 cali od ciepła 1 do 2 minut lub tylko do czasu, aż ser topi się i złoty kolor. Obserwuj uważnie, aby ser się nie palił.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Podawać z dodatkowym chlebem francuskim w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn