Fraiche z krewetkami i przegrzebkami

Fraiche z krewetkami i przegrzebkami
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i pescatarian? Fraiche z krewetkami i przegrzebkami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 25g białka, oraz 36g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, bulion z kurczaka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, możesz podążać za tym daniem głównym z Budyń Toffi Koniakowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Posole z krewetkami i przegrzebkami, Kuskus z krewetkami i przegrzebkami, oraz Koktajl z przegrzebków i krewetek dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Przygotuj creme fraiche z wyprzedzeniem, łącząc gęstą śmietanę i śmietanę. Przykryj folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Oczyść, obierz i devein krewetki, pozostawiając ogony. Pat przegrzebki osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem. Rozpuść masło na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj sok z cytryny i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Umieść krewetki i przegrzebki na maśle i smaż, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Wyjmij na ciepły talerz.
6
Dodaj koniak lub wino do soku z patelni. Rozpuść skrobię kukurydzianą w magazynie i dodaj razem z creme fraiche na patelnię. Dusić, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
KoniakKoniak
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Polej sosem skorupiaki i udekoruj gałązkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować prowincji Peju Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Sauvignon Blanc
Prowincja Peju Sauvignon Blanc
Ten Sauvignon Blanc wyskakuje ze szklanki—ananas, marakuja, grejpfrut i liczi są bardzo widoczne na nosie. Podniebienie oferuje bardziej bujne owoce i jasną kwasowość z nutami kremowej cytrynowej tarty, guawy i moreli ze świeżym, czystym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn