Fraiche z krewetkami i przegrzebkami
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i pescatarian? Fraiche z krewetkami i przegrzebkami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 25g białka, oraz 36g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, bulion z kurczaka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, możesz podążać za tym daniem głównym z Budyń Toffi Koniakowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Posole z krewetkami i przegrzebkami, Kuskus z krewetkami i przegrzebkami, oraz Koktajl z przegrzebków i krewetek dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Przygotuj creme fraiche z wyprzedzeniem, łącząc gęstą śmietanę i śmietanę. Przykryj folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 12 do 24 godzin.
Oczyść, obierz i devein krewetki, pozostawiając ogony. Pat przegrzebki osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem. Rozpuść masło na dużej patelni.
Dodaj sok z cytryny i czosnek.
Umieść krewetki i przegrzebki na maśle i smaż, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, 3 do 4 minut z każdej strony.
Dodaj koniak lub wino do soku z patelni. Rozpuść skrobię kukurydzianą w magazynie i dodaj razem z creme fraiche na patelnię. Dusić, aż zgęstnieje.
Polej sosem skorupiaki i udekoruj gałązkami bazylii.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować prowincji Peju Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Sauvignon Blanc]()
Prowincja Peju Sauvignon Blanc
Ten Sauvignon Blanc wyskakuje ze szklanki—ananas, marakuja, grejpfrut i liczi są bardzo widoczne na nosie. Podniebienie oferuje bardziej bujne owoce i jasną kwasowość z nutami kremowej cytrynowej tarty, guawy i moreli ze świeżym, czystym wykończeniem.