Fraiche z krewetkami i przegrzebkami

Fraiche z krewetkami i przegrzebkami
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i pescatarian? Fraiche z krewetkami i przegrzebkami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 25g białka, oraz 36g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, bulion z kurczaka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, możesz podążać za tym daniem głównym z Budyń Toffi Koniakowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Posole z krewetkami i przegrzebkami, Kuskus z krewetkami i przegrzebkami, oraz Koktajl z przegrzebków i krewetek dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Przygotuj creme fraiche z wyprzedzeniem, łącząc gęstą śmietanę i śmietanę. Przykryj folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
2
Oczyść, obierz i devein krewetki, pozostawiając ogony. Pat przegrzebki osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem. Rozpuść masło na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Dodaj sok z cytryny i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Umieść krewetki i przegrzebki na maśle i smaż, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Wyjmij na ciepły talerz.
6
Dodaj koniak lub wino do soku z patelni. Rozpuść skrobię kukurydzianą w magazynie i dodaj razem z creme fraiche na patelnię. Dusić, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
KoniakKoniak
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Polej sosem skorupiaki i udekoruj gałązkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować prowincji Peju Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Sauvignon Blanc
Prowincja Peju Sauvignon Blanc
Ten Sauvignon Blanc wyskakuje ze szklanki—ananas, marakuja, grejpfrut i liczi są bardzo widoczne na nosie. Podniebienie oferuje bardziej bujne owoce i jasną kwasowość z nutami kremowej cytrynowej tarty, guawy i moreli ze świeżym, czystym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn