Fondue Z Krewetkami Bouillabaisse
Fondue z krewetkami Bouillabaisse to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Na 5,43 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu, soli, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fondue Bouillabaisse, Curry krewetki i marchew Bouillabaisse, oraz Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w misce; wrzucić delikatnie do herbu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę krewetek; saut 3 minut lub do krewetki są zrobione.
Wyjąć krewetki z patelni; odstawić.
Dodaj koper włoski i mielony czosnek na patelnię; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Dodać wino i kolejne 4 składniki (wino przez pomidory). Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Umieścić mieszaninę w blenderze; proces do uzyskania gładkiej powierzchni.
Wlać do garnka do fondue; utrzymywać ciepło na średnim ogniu.
Podawać z krewetkami i chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.