Focaccia Alla Genovese
Focaccian Alla Genovese jest wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś sól, niebieloną mąkę chlebową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Linguine alla Genovese, Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, oraz Genovese Cannelloni.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki ciepłej wody w małej misce i posypać drożdże na powierzchni.
Odstawić do wchłonięcia drożdży, około 10 minut.
Mąkę i sól połączyć w dużej misce. Zrób studnię w środku i wlej zimną wodę, mieszaninę drożdży, 1 łyżkę oliwy z oliwek i biga. Wymieszać za pomocą wytrzymałej drewnianej łyżki.
Gdy ciasto się połączy, wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i energicznie zagniatać przez około 20 minut. Zrób kilka 1 do 2 minut przerwy, jeśli chcesz. Ciasto będzie nieco lepkie, aż do całkowitego zagniatania. Uformuj ciasto w kulkę. Przetrzyj wnętrze czystej miski olejem i umieść w niej ciasto. Obróć się, aby pokryć piłkę olejem. Przykryć ręcznikiem i pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż podwoi się rozmiar. To zajmie około 1,5 godziny.
Dziurkować ciasto, składając krawędzie do środka i obracając je tak, aby góra była ponownie gładka. Przykryć miskę ponownie, i niech ciasto wyrośnie po raz drugi, aż dwukrotnie, o 45 protokół.
Obróć ciasto na posypaną mąką powierzchnię i delikatnie spłaszczyć w 8-calowy kwadrat za pomocą dłoni. Przykryj i pozwól wstać ponownie.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Umieść kamień do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzewa. Wypieki obieramy mąką kukurydzianą i delikatnie wsuń pod placek ciasta. Użyj palców, aby Wgłębić powierzchnię, naciskając je około 3/4 drogi w dół do ciasta. Mgła z wodą.
Posypać trochę mąki kukurydzianej na powierzchni kamienia do pieczenia. Przesuń kwadrat ze skórki na kamień do pieczenia. Wrzuć trochę wody do gorącego piekarnika i szybko zamknij drzwi.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie złocisty.
Wyjąć z piekarnika do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Posmaruj powierzchnię pozostałą oliwą z oliwek, gdy foccacia jest jeszcze gorąca.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.