Flatbread o zapachu rozmarynu z czarnymi winogronami
Flatbread o zapachu rozmarynu z czarnymi winogronami może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, soli, ciepłej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Placek Rozmarynowy Z Serem Pleśniowym, Winogronami I Miodem, Placek rozmarynowy z serem pleśniowym, winogronami i miodem, oraz Flatbread ze Zwęglonymi brokułami i pieczonymi winogronami.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem. Rozpuścić cukier i drożdże w 1 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce. Wymieszać w 1 szklance mąki. Przykryć mieszaninę luźno folią i odstawić na 30 minut.
Dodać 2 szklanki mąki, białej mąki kukurydzianej, 1 łyżeczka soli, posiekany rozmaryn, i 1 1/2 łyżeczki oleju do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżeczkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ułóż 2/3 szklanki winogron na cieście i zagniataj delikatnie 4 do 5 razy lub tylko do momentu, w którym winogrona zostaną włączone do ciasta.
Naciśnij ciasto na prostokąt 15 x 10 cali.
Umieścić na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Powierzchnię ciasta posmarować 1 łyżeczką oleju. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryj ciasto. Zrób wgłębienia w wierzchu ciasta za pomocą uchwytu drewnianej łyżki lub opuszków palców.
Posypać powierzchnię ciasta pozostałym 1/3 szklanki winogron; delikatnie wcisnąć winogrona do ciasta.
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Piec w temperaturze 475 przez 20 minut lub do złotego koloru.
Dekoruj gałązką rozmarynu, w razie potrzeby.