Flan Waniliowo-Pomarańczowy

Flan Waniliowo-Pomarańczowy
Przepis waniliowo-pomarańczowy Flan jest gotowy w około 2 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 270 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz melon miodowy, pomarańcze pępkowe, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miodowo-karmelizowane gruszki z Flanem pomarańczowo-waniliowym, Flan Z Fasoli Waniliowej, oraz Bardzo Waniliowy Flan Z Serem Śmietankowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Ustaw dwa 10-calowe talerze szklane do głębokich naczyń w 2 średnich patelniach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
W rondlu gotuj cukier i wodę na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Używając mokrej szczotki do ciast, spłucz kryształy z boku patelni. Gotować syrop niezakłócony, aż powstanie średnio-bursztynowy karmel, 6 minut. Natychmiast wlać karmel do talerzy ciasta, przechylając je, aby pokryć DNA.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Niech karmel ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
5
W dużej misce ubić jajka z nasionami wanilii, skórką pomarańczową i likierem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
ArachidArachid
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Ubij w obu mlekach, aż do równomiernego połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Wlać krem do talerzy ciasta. Ustaw patelnie do pieczenia na górnej i dolnej trzeciej półce piekarnika. Ostrożnie wlać wystarczającą ilość gorącej wody do każdej patelni do pieczenia, aż dotrze do połowy boku płyty ciasta. Przykryć Patelnie folią i piec przez 1 1/2 godziny do 1 godziny i 50 minut (w zależności od położenia piekarnika), aż flanki będą twarde i ustawione, ale nadal lekko jiggly w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Na ImprezyNa Imprezy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Przenieść patelnie do pieczenia na stojaki i niech flans ostygnie lekko w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Przenieść talerze ciasto do regałów i niech flans ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
10
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze i limonki, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Każdą sekcję pokroić w trzecie części i odstawić do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Dodać melon, bazylia, oliwa z oliwek i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
MelonMelon
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
13
Aby rozpakować każdy flan, Uruchom nóż wokół krawędzi talerza ciasta, upewniając się, że dotrzesz do karmelu na dole; przechyl talerz lekko, aby umożliwić trochę karmelu w szczelinie. Odwróć okrągły talerz na talerzu ciasta. Chwytając oba, ostrożnie odwróć flan na talerz; jeśli nie zwolni się natychmiast, podnieś jedną stronę płytki ciasta o cal i wsuń końcówkę noża między szkło a flan, aby zwolnić uszczelkę. Zdejmij talerz z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
14
Wlać i zeskrobać karmel na flan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
15
Pokroić w kliny i podawać z sałatką owocową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia3
Magazyn