Flan Kokosowy
Przepis kokosowy Flan jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja zawiera 640 kalorii, 16G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka ekstraktu z wanilii, mleka skondensowanego, mleka odparowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Flan de Coco (Flan kokosowy), Flan kokosowy (Flan de Coco), oraz Flan Kokosowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię 10-cup Bundt lub tube sprayem do gotowania oleju roślinnego.
Skropić cajetę do przygotowanej patelni, obracając się, aby pokryć dno i boki. Odstawić.
Za pomocą miksera elektrycznego ubić mleko, jajka, ekstrakt waniliowy i sól.
Wlać mieszaninę do patelni.
Umieść patelnię w dużej patelni do pieczenia. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby dostać się do połowy boków. Przykryć patelnię folią.
Piec, aż środek lekko poruszy się, gdy patelnia zostanie przesunięta, około 1 godziny 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, przez 3 godziny lub na noc.
Posypać prażonym kokosem i podawać.