Flan Hiszpański
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj hiszpańskiego Flana. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 62 grosze za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Przepis ten zachwycił 2396 osób. Wiele osób naprawdę lubi to europejskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz jajka, mleko odparowane, mleko skondensowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan Hiszpański, My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średnim rondlu na średnim ogniu roztopić cukier, aż skroplony i złoty kolor. Ostrożnie wlać gorący syrop do okrągłego szklanego naczynia do pieczenia o średnicy 9 cali, obracając naczynie, aby równomiernie pokryć dno i boki. Odstawić.
W dużej misce ubić jajka. Ubij w skondensowanym mleku, odparowanym mleku i wanilii, aż będzie gładka.
Wlać masę jajeczną do naczynia do pieczenia. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku 60 minut.
Niech ostygnie całkowicie.
Aby służyć, ostrożnie odwróć na talerzu serwującym z krawędziami, gdy jest całkowicie chłodny.