Flan Hiszpański

Flan Hiszpański
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj hiszpańskiego Flana. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 62 grosze za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Przepis ten zachwycił 2396 osób. Wiele osób naprawdę lubi to europejskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz jajka, mleko odparowane, mleko skondensowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan Hiszpański, My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W średnim rondlu na średnim ogniu roztopić cukier, aż skroplony i złoty kolor. Ostrożnie wlać gorący syrop do okrągłego szklanego naczynia do pieczenia o średnicy 9 cali, obracając naczynie, aby równomiernie pokryć dno i boki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W dużej misce ubić jajka. Ubij w skondensowanym mleku, odparowanym mleku i wanilii, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać masę jajeczną do naczynia do pieczenia. Pokrywa z folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w nagrzanym piekarniku 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Niech ostygnie całkowicie.
7
Aby służyć, ostrożnie odwróć na talerzu serwującym z krawędziami, gdy jest całkowicie chłodny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn