Fińskie Ciasto Z Jagodami
Need a deser wegetariański? Fińskie ciasto z jagodami może być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 15. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów skandynawskiej kuchni. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz mąkę, jagody, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Kalafior Fiński, oraz Finnish Flatbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C) i wyłóż 9x13-calową patelnię do pieczenia z pergaminem.
Ubij 3/4 szklanki cukru z masłem, aż mieszanina będzie gładka i kremowa, i ubić w jajku.
Dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj z mąką, 1/2 szklanki na raz, na przemian z kilkoma łyżkami mleka, aż cała mąka i mleko zostaną włączone. Ciasto będzie lepkie, jak ciastko z cukrem.
Rozłóż ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia, tworząc podniesioną krawędź ciasta wokół naczynia.
Borówki umieścić w misce z 1/2 szklanki cukru, a jagody rozgnieść masą ziemniaczaną.
Rozprowadzić mieszankę jagodową na wierzchu skorupy w równej warstwie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupa lekko rumiane i nadzienie jest zagęszczony i bulgotanie, 15 do 25 protokół.