Five-Spice piersi kaczki z karmelizowaną pigwą
Pięcioramienne piersi kaczki z karmelizowaną pigwą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 217 kalorii, 34g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, pieprz, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać pigwy można śledzić to danie główne z Pigwa-Jabłko Crisp jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczone piersi z kaczki z pięcioma przyprawami, Pięć Przypraw Pieczone Piersi Z Kaczki Przepis, oraz Patelnia z cukrem i przyprawami-pieczone piersi z kaczki.
Instrukcje
Rezerwa 4 ćwiartki pigwy i 3/4 szklanki płynu kłusowniczego z gotowanych Pigw. Zachowaj Pozostałe ćwiartki pigwy i płyn do innego użycia.
4 ćwiartki pigwy pokroić w kostkę; odstawić.
Połącz 1/2 szklanki reserved kłusowniczy płyn, pięć przypraw w proszku, imbir i czosnek w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać kaczkę do worka; uszczelnić i wrzucić do herbu. Marynować w lodówce co najmniej 24 godziny lub do 2 dni, obracając torebkę od czasu do czasu.
Kaczkę wyjąć z marynaty; wyrzucić marynatę.
Kaczkę posypać równomiernie solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Umieść kaczkę, skórkę od strony dołu, na patelni; gotować 1 1/2 minuty lub aż skóra będzie złoty kolor. Obrócić mięso; gotować 1 minutę.
Umieść patelnię w piekarniku.
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 160 (medium) lub do pożądanego stopnia przydatności.
Wyjąć kaczkę z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni.
Umieść kaczkę, skórkę od strony dołu, na desce do krojenia lub powierzchni roboczej.
Posmaruj mięsistą stronę kaczki pozostałą 1/4 szklanki płynu do kłusowania.
Ciepło zastrzeżone kapie w patelni na średnim ogniu.
Dodaj kostki ćwiartki pigwy; smażyć 5 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z ognia; wymieszać w plasterkach zielonej cebuli.
Usunąć skórę z kaczki; wyrzucić.
Kaczkę pokroić po przekątnej na ziarno na cienkie plasterki. Podziel plastry kaczki równomiernie między każdą z 4 talerzy; każdą porcję uzupełnij 1/4 szklanki mieszanki pigwy.
Nuta wina: te piersi kaczki mają wszystko-słodycz z gotowanych Pigw, bogactwo z kaczki i pikantność z proszku pięciu przypraw. Czy jest jedno wino, które może działać jako doskonały kontrapunkt? Tak: pinot noir. Górny pinot będzie miał kwasowość, aby zrównoważyć bogactwo kaczki, a jednocześnie będzie miał nuty wdzięku dojrzałych owoców i pikantność, aby odzwierciedlić pigwę i proszek o pięciu przyprawach. Wspaniały wybór: Alderbrook Pinot Noir 2002 z kalifornijskiej Rosyjskiej doliny rzeki (24 dolary). - Karen MacNeil