Fioletowe Kliny Ziemniaczane
Fioletowe Kliny ziemniaczane mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap, cały 30 i wegański przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz fioletowe ziemniaki, sól morska, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Purple Potato Pizza, Fioletowa Sałatka Ziemniaczana, oraz Fioletowa Sałatka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojone ziemniaki rozprowadzić na dnie dużej patelni w jednej warstwie.
Dodać wystarczającą ilość oleju do pokrycia. Umieść na płycie kuchennej, najlepiej nad 2 palnikami i gotuj na małym ogniu, przesuwając patelnię w razie potrzeby, aby zapobiec gorącym punktom, aż bulwy będą miękkie po przekłuciu, około 25 minut. Używając szpatułki, ostrożnie podnoś ziemniaki co jakiś czas, aby nie sklejały się.
Zwiększyć ciepło do średnio-niskiej (Nie wyższe) i gotować ziemniaki, mieszając co 10 minut, aż złoty i chrupiące, o 30 minut więcej.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Natychmiast posypać solą.