Finger Food
Finger Food może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 42 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka migdałów, marchwi, fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przegrzebek Chrzan Finger Food, Oriental Finger Food, Rolled Chicken & Mushroom Omlet, oraz Premiera Where Whole Food i Slow Food Meet: Island Jerk Pulled Pork (+gratisy!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wybierz migdały, wybierając tylko całe, paznokieć kształt kawałki; odstawić. (Zarezerwować połamane kawałki do innego użytku.)
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą; odstaw na bok. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Przyciąć końce fasoli i blanszować przez 15 do 20 sekund, aż staną się jasnozielone. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść fasolę do lodowatej wody. Gdy ostygnie, wyjąć, osuszyć i odstawić.
Marchew obrać i podzielić wzdłuż. Przyciąć szersze końce, aby z grubsza dopasować długość fasoli. (Przepis można przygotować do tego momentu do 1 dnia wcześniej; owinąć warzywa w wilgotne papierowe ręczniki i przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym plastikowym worku.)
Przymocuj migdałowy "paznokieć"do spiczastych końców marchwi i fasoli za pomocą odrobiny twarogu. Ułóż w pęczki po 5 "palców" na dużym talerzu.
Podawać z miseczką soli morskiej lub dipem z niebieskim serem (patrz "Sałatka z serem pleśniowym" poniżej).