Fine Cooking ' s czekoladowe ciasteczka kanapkowe z Dulce de Leche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Fine Cooking czekoladowe ciasteczka kanapkowe z Dulce de Leche spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 702 kalorie, 6G białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 26 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól kuchenną, słodko-gorzką czekoladę, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Meksykańska czekolada / ciasteczka kanapkowe Dulce de Leche, Ciasteczka kanapkowe Dulce de Leche, oraz Ciasteczka kanapkowe Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasteczka: w średniej misce obie mąki ubić z proszkiem do pieczenia i solą. Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, masło i cukier śmietankować na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, przez 2 do 3 minut. Dodać skórkę pomarańczową i waniliową. Zeskrobać miskę i wiosło gumową szpatułką.
Z mikserem na niskim poziomie, stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny masła. Po dodaniu ostatniego z mąki, ale przed jest w pełni włączone, dodać 1/4 do 1/3 szklanki zimnej wody i wymieszać tylko do gładkiej formy ciasta, 1 do 2 minut. Ciasto podzielić, uformować na dwa dyski i owinąć każdy w plastik. Wyluzuj przez noc.
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. Ułóż dwa arkusze ciastek pergaminem.
Rozwałkować zimne ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie 1/8 do 3/16 cala grubości. Z 2-calowy zwykły lub karbowany okrągły foremka do ciastek, pokroić ciasto na rundy-można zebrać i przerolować resztki raz.
Piec jeden arkusz na raz, aż krawędzie są bardzo lekko rumiane i ciasteczka nadmuchać lekko, 8 do 10 protokół.
Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na stojaku i przechowuj w hermetycznym pojemniku do 3 dni lub zamrażaj do 1 miesiąca, aż będziesz gotowy do ich napełnienia i pokrycia.
Ułóż ciasteczka, płaską stroną w dół. Na połowę ciastek nałóż 1/2 łyżki dulce de leche. Przykryj każdy z górnym ciastkiem, płaską stroną do góry.
Włożyć czekoladę do małej, głębokiej, żaroodpornej miseczki. W małym rondlu na średnim ogniu, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia.
Wlać czekoladę i odstawić na 10 minut. Mieszaj mieszaninę bardzo delikatnie, zawierając krem równomiernie i bez przepracowania, aż do uzyskania połysku i całkowitego wymieszania.
Linia dwa arkusze ciastek lub obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Podnieś ciastko kanapkowe za pomocą małej szpatułki przesuniętej. Zanurz się w mieszaninie czekolady, odwracając ciastko, aby całkowicie pokryć. Podnieś łopatką i stuknij kilka razy po stronie miski, aby pozbyć się nadmiaru czekolady. Drugą szpatułką w przeciwnej dłoni delikatnie wygładź górną część ciastka, a następnie poprowadź szpatułkę wzdłuż dna.
Przenieść do arkusza wyłożonego pergaminem. Powtórz z pozostałymi ciasteczkami. Pozostaw powłokę do Ustawienia w temperaturze pokojowej na kilka godzin, a następnie podawaj.