Przepis tajski bazylia Tofu sałata kubki może zaspokoić swoje Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 3 godziny i 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.3 za porcję. Jeśli masz orzechy nerkowca, olej sezamowy, tajska bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzechy nerkowca można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka z żurawiną i nerkowcami jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne limonki i Herbed Tofu w filiżankach sałaty, Kubki Do Sałaty Z Kurczakiem Tajskim, oraz Tajskie Okłady Z Sałaty Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać paprykę i ocet ryżowy i marynować przez 1 godzinę i do dnia w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Suszony Makaron Rigatoni
2
W piecu holenderskim o dużym dnie na średnim ogniu dodaj oleje roślinne i sezamowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodaj szalotki, czosnek i imbir i saute przez 10 protokół, mieszając często, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4
Dodaj tofu przez kruszenie na małe kawałki i saute przez 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
W międzyczasie, ubić razem ostry sos, sól, sos rybny, ocet, cukier, sos sojowy i hoisin i dodać do tofu. Gotować, aż sos zgęstnieje, 10 do 15 protokół. Wyłączyć ogień i dodać posiekaną tajską bazylią. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sos Hoisin
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Aby służyć, łyżka mieszaniny tofu na kawałku sałaty i top z marynowanej papryki, nerkowce, szalotki, szyfonada tajskiej bazylii i kilka kropek sosu śliwkowego. Aby uzyskać więcej ciepła, dodaj kilka kropli gorącego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śliwkowy
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Orzechy Nerkowca
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier