Filety z pieprzem i sosem śmietanowo-chrzanowym
Filety z pieprzem i sosem chrzanowym mogą być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 524 kalorie , 39 g białka i 39 g tłuszczu . Za 5,4 dolara za porcję przepis ten pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga steków z polędwicy wołowej, masła, soli i chrzanu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Podobne przepisy to Peppered Goat Cheese Log Sliders , Steak And Pepper Rounds With Rose Horseradish Garlic Creme Sauce i Zhoug Sauce (znany również jako Schug Sauce) – A Spicy Middle Eastern Cilantro Sauce .
Instrukcje
Posyp steki 1 łyżką pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Na dużej patelni na średnim ogniu smaż steki w 1 łyżce masła przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Tymczasem w małym rondelku rozpuść pozostałe masło. Wymieszaj mąkę i pozostałą sól i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo dodawaj śmietanę. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z chrzanem i musztardą.