Figowo-Prosciutto Pizza z rukolą
Figowo-Prosciutto Pizza z rukolą może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Mieszanka soli koszernej, mozzarelli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 15 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Z Rukolą I Prosciutto, Pizza Prosciutto i rukola, oraz Prosciutto-Pizza Rukola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże posypać 3/4 szklanki ciepłej (Nie letniej) wody w misce.
W mikserze stojącym z uchwytem łopatkowym dodać mąkę i sól, a przy niskiej prędkości miksera skropić oliwą z oliwek. Kontynuuj, dopóki nie zostanie zmieszany. Następnie wlać mieszaninę drożdży / wody i wymieszać, aż się połączy.
Zalać oddzielną miskę mieszającą lekką mżawką oliwy z oliwek, wyłożyć ciasto i uformować je w kulkę. Wrzucić do herbu kulkę ciasta w oliwie z oliwek, następnie przykryć miskę szczelnie folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez co najmniej godzinę, lub do 3 lub 4 dni.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F. Ułóż stojak piekarnika w najniższej pozycji.
Rozwałkuj ciasto do pizzy na lekko posypanej mąką powierzchni tak cienko, jak to możliwe, ciasto powinno wynosić około 17 na 10 cali.
Umieścić na dużej blasze do pieczenia.
Lekko skropić oliwą z oliwek i lekko posypać solą.
Rozłóż figę na całej powierzchni ciasta.
Połóż plasterki mozzarelli na całej powierzchni skorupy pizzy.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Piec pizzę, aż skorupa jest złoty i ser jest bąbelkowy, 12 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast udekorować plastry prosciutto na gorącej pizzy.
Obficie posypać rukolą i wiórkami parmezanu.
Pokroić w kliny lub kwadraty i podawać natychmiast!