Figowo-Orzechowe Lepkie Bułeczki

Figowo-Orzechowe Lepkie Bułeczki
Figowo-orzechowe lepkie bułeczki to Wegetariańskie chleb. Ten przepis służy 12 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, mleko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Lepkie Bułeczki Cynamonowo-Orzechowe, Lepkie Bułeczki Z Orzechami Karmelowymi, oraz Jabłko Orzech Lepkie Bułeczki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić granulowany cukier i drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody w małej misce; pozostawić mieszaninę 5 minut. Wymieszać 3 łyżki roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Połączyć 75 uncji (około 1 1/2 szklanki) mąka, sól, i gałka muszkatołowa w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać mieszaninę drożdży do mieszaniny mąki; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 4 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Połącz 1/2 szklanki brązowego cukru, syropu i mleka w małym rondlu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SyropSyrop
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Posypać orzechy włoskie równomiernie do 13 x 9 cali patelni do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; łyżka fig mieszaniny równomiernie na orzechy w dolnej części patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
OrzechyOrzechy
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru i cynamonu w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
12
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 x 10 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
13
Szczotka pozostałe 2 łyżki masła na ciasto, pozostawiając 1-cal granicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
14
Posypać ciasto mieszaniną cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CiastoCiasto
15
Zwinąć prostokąt szczelnie, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu do uszczelnienia (nie zamykaj końców).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
16
Pokroić w 12 (1-cal szerokości) plastry.
17
Miejsce plastry, pokroić bok do góry, na patelni. (Plastry nie wypełniają patelni, ale po wyrośnięciu ciasta.) Przykryć patelnię wilgotnym ręcznikiem; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 15 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Piec w 375 przez 15 minut lub aż bułki są lekko rumiane. Schłodzić bułki w patelni na stojaku z drutu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
19
Umieść półmisek do góry nogami na patelni; Odwróć bułki na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn