Figowo-balsamiczne przepiórki szkliwione
Figowo-balsamiczna przepiórka jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, grubo zmielony pieprz, sznurek kuchenny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jak zrobić figową polędwicę wieprzową na wiele posiłków, Pieczona Przepiórka Z Redukcją balsamiczną, oraz Przepiórki polane miodem z sałatką Waldorfską.
Instrukcje
Doprowadzić pierwsze 5 składników do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 8 do 10 minut lub aż lekko zgęstnieje. Rezerwa połowa mieszanki fig; przykryć i schłodzić.
Pozostawić pozostałą mieszaninę fig w temperaturze pokojowej.
Wiązać końce przepiórczych nóg razem ze sznurkiem.
Przepiórki umieścić na szalce z galaretką wyłożoną folią aluminiową lub w płytkiej patelni do pieczenia i posypać solą.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut.
Przepiórki szczotkować obficie mieszanką figową w temperaturze pokojowej. Zmniejsz temperaturę pieca do 40
Piec przepiórki 30 minut lub aż mięso nóg nie jest już różowy, fastrygowanie mieszanką fig co 10 minut.
Miejsce zarezerwowane schłodzoną mieszankę fig w małym rondlu; wymieszać w czerwonym winie i gotować na małym ogniu, często mieszając, 2 minuty lub aż do dokładnie ogrzanego.
Przepiórki podawać z sosem.
Uwaga: aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami przez pokrywę kroku i schłodzić do 8 godzin.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut przed przystąpieniem do etapu 4 i
Figowo-balsamiczne szkliwione kury kornwalijskie: substytut 4 (1 1/4 - do 1 1/2-lb.) Cornish hens for quail. Przygotuj Krok 1 zgodnie z zaleceniami; pomiń krok opłucz kury zimną wodą i osusz.
Kury, piersi bokiem w dół, umieścić na desce do krojenia.
Pokrój kury przez kręgosłup za pomocą nożyc kuchennych, aby uzyskać 2 połówki. Postępuj zgodnie z przepisem w krokach 3-5, zwiększając drugi czas pieczenia (o 40
Odstawić na 10 minut przed podaniem. Czas pracy: 20 min.; Łączny czas: 1 godz., 40 min.