Figa, cebula i cytrynowy Haroseth
Figa, cebula i cytryna Haroseth może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, figi mission, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Haroseth, Morelowy, daktylowy i pistacjowy Haroseth, oraz Suszone owoce i migdały Haroseth dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, doprowadzić figi i wino do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień, i dusić do miękkości, o 25 protokół. Po ugotowaniu figi powinny być ledwo pokryte płynem; w razie potrzeby wyjmij nadmiar.
Tymczasem na dużej patelni na średnim ogniu gotować cebulę w oliwie z oliwek, często mieszając, aż będzie bardzo miękka, 20 minut.
Wymieszać mieszankę fig, pieprz, miód, sól, sok z cytryny i 1/2 skórki do cebuli.
Wymieszać z orzeszkami pinii tuż przed podaniem.
Dekoruj pozostałą skórką.
Make ahead: przygotuj się przez krok 3, dodając całą skórkę; schłodzić hermetycznie do 1 dnia.