Fettuccine Ze Szpinaku
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać szpinak fettuccine spróbować. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 343 kalorie, 15g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Mieszanka rosołu z kurczaka, center-cut boczek, fettuccine, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Fettuccine Ze Szpinaku, Szpinak Krewetki Fettuccine, oraz Fettuccine Ze Szpinakowym Pesto.
Instrukcje
Gotować fettuccine w 5-quart holenderski piekarnik zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól i olej.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania. Powrót fettuccine do patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło. W międzyczasie ugotuj mrożony szpinak zgodnie z zaleceniami na pudełku; wyciśnij do sucha.
W 12-calowej patelni nonstick, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować i mieszać 30 sekund.
Dodaj zarezerwowaną wodę do gotowania i twarożek, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
W małej misce wymieszaj bulion i mąkę z trzepaczką, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę mąki na patelni, mieszając z trzepaczką do wymieszania.
Podgrzać do wrzenia; gotować 2 minuty, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Dodać ser Romano; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać pół na pół, sól i pieprz. Wymieszać ze szpinakiem.
Dodaj mieszaninę szpinaku do fettuccine w holenderskim piekarniku; wrzucić do herbu. Mieszaninę podzielić na 8 misek; posypać równomiernie boczkiem.