Favas i Ricotta na krakersach z maślanki
Favas i Ricottan na krakersach z maślanki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 302 kalorie, 16G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ricotty, maślanka, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Bruschetta Z Favas I Ricottą, Maślanka Ranch Snack Crackers (Low Carb i Gluten Free), oraz Dip Maślano-Serowy Ricotta.
Instrukcje
Shell fasola fava (będziesz miał około 2 szklanki). Gotuj fasolę w osolonej wodzie 2 minuty, a następnie spłucz zimną wodą do ostygnięcia.
Obierz twardą skórę z każdej fasoli, rozrywając ją na okrągłym końcu i wyskakując z fasoli.
Rozłóż krakersy cienką warstwą ricotty i polej favas i miętą.
Posypać solą i skropić olejem.
Make ahead: obrane fasolki fava, do 1 dnia, przykryte i schłodzone.