Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Na ' ama Fattoush spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 178 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz ocet winny, ogórki, Turecki flatbread i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Fattoush, Fattoush, oraz Fattoush.
Instrukcje
1
Jeśli używasz jogurtu i mleka, zacznij co najmniej 3 godziny i do dnia wcześniej, umieszczając oba w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Ubij dobrze i pozostaw w chłodnym miejscu lub w lodówce, aż na powierzchni powstaną bąbelki. To, co dostajesz, to rodzaj domowej maślanki, ale mniej kwaśnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Przełóż chleb na kawałki wielkości kęsa i umieścić w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
4
Dodaj swoją fermentowaną mieszankę jogurtu lub maślankę handlową, a następnie resztę składników, dobrze wymieszaj i pozostaw na 10 minut, aby wszystkie smaki się połączyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
5
Łyżkę fattoush do misek do serwowania, skropić oliwą z oliwek i obficie udekorować sumakiem.
Yotam Ottolenghi jest właścicielem tytułowej grupy restauracji z czterema oddziałami w Londynie, a także wysokiej klasy restauracji, NOPI, również w Londynie. Jego książka kucharska z 2011 roku, Plenty, została bestsellerem New York Timesa. Sami Tamimi jest partnerem i szefem kuchni w Ottolenghi i współautorem Ottolenghi: The Cookbook.