Faszerowany Homar
Przepis faszerowany Homar można zrobić w około 35 minut. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką homary, szalotki, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian i דל פחמימות, dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Faszerowany Homar, Pieczony Faszerowany Homar, oraz Grzyby Faszerowane Homarem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść homary na patelni i schłódź w zamrażarce przez 15 do 20 minut.
W międzyczasie umieść 1 warstwę skał rzecznych* na dnie szerokiej doniczki i napełnij 1 Calem wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Rozłóż zioła na skałach, a następnie szybko ułóż homary na wierzchu. Przykryj i gotuj przez 2 do 3 minut.
Wyjmij i umieść w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Połóż ręczniki papierowe na desce do krojenia. Przynieś jednego homara na deskę i za pomocą noża szefa kuchni odetnij homara prosto w dół, od głowy do ogona.
Usuń nogi i pazury. Za pomocą wałka do ciasta przewróć nogi, aby wydobyć mięso. Z grubsza posiekaj mięso.
Przenieś pazury na patelnię i piecz przez 4 minuty.
W międzyczasie rozpuść masło na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i wymieszaj, aby pokryć. Postępuj zgodnie ze skórką z cytryny i szalotką. Gdy cebula będzie przezroczysta, dodaj mięso z nóg. Następnie dodaj krakersy i wymieszaj z ognia, aż cały płyn zostanie wchłonięty.
Łyżka wypełniająca otwarte jamy ciała.
Posmaruj mięso z ogona oliwą z oliwek i umieść pionowo na patelni wraz z pazurami. Piecz 10 do 14 minut lub do momentu, gdy farsz zrumieni się, a mięso z ogona stanie się nieprzezroczyste.
Złam pazury i usuń mięso.
Podawaj na nadziewanym homarze z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia z boku do maczania.
* Gładkie skały rzeczne są dostępne w lokalnej firmie zajmującej się krajobrazem
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa naprawdę dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Simonnet-Febvre Chablis Fourchaume Premier Cru z 5 poza 5 Ocena wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Chablis Fourchaume Premier Cru