Fasolka szparagowa z opiekanym czosnkiem
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Zielona fasola z opiekanego czosnku może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, masła, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Fasolka szparagowa z opiekanym czosnkiem, Fasolka szparagowa z szalotką, czosnkiem i prażonymi migdałami, oraz Prażona Fasolka Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać fasolę; gotować 5 protokół. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać masło i olej; obracać, aż masło się rozpuści.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Czosnek usunąć; odstawić.
Dodać fasolę, posypać solą i pieprzem. Gotować 2 minuty, często podrzucając. Wierzch z czosnkiem.
Odmiana sezamowo-sojowa: przygotuj fasolę krok po kroku
Rozgrzać 1 łyżkę ciemnego oleju sezamowego na patelni na średnim ogniu.
Dodaj 2 mielone ząbki czosnku i 1/4 łyżeczka pokruszony czerwony pieprz; smażyć 30 sekund.
Dodać fasolę, 1 łyżkę sosu sojowego dolno-sodowego i 1/8 łyżeczki soli; gotować 2 minuty, często podrzucając.
Posypać 1/2 łyżeczki prażonego sezamu.