Fasola Flageolet ze świeżym koprem włoskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj fasoli Flageolet ze świeżym koprem włoskim. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje 30 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka soli koszernej, ząbki czosnku, flageolet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fasola Flageolet, Fasola Francuska Flageolet, oraz Fasola Flageolet I Sałatka Frisee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć fasolę do dużego ciężkiego garnka z wystarczającą ilością wody, aby pokryć ją o 1 1/2 cala. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryte; następnie wyłączyć i odstawić 2 godziny. Lub moczyć fasolę przez noc w temperaturze pokojowej bez ogrzewania.
Dodaj wystarczającą ilość wody do garnka teraz i przez krok 4, aby pokryć fasolę o 1 cal.
Dodać liście laurowe i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 30 minut.
W międzyczasie rozgrzać 1/3 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj płatki chile, cebula, cebula kopru włoskiego, i czosnek i gotować, mieszając często, aż cebula zmięknie, 5 do 6 protokół.
Dodaj 2 łyżeczki. sól i mieszanka cebuli do fasoli i gotować, aż fasola są ledwo miękkie, 20 minut do 1 1/4 godziny, w zależności od rodzaju i wieku fasoli.
Fasolę odcedzić, utrzymując ją trochę bulionu. Wymieszać natkę pietruszki, pieprz i tymianek i doprawić do smaku solą. Na wierzch polać oliwą z oliwek i liśćmi kopru włoskiego.
* Śródziemnomorskie liście laurowe, tradycyjny rodzaj stosowany w kuchni, mają owalny kształt i łagodniejszy smak niż kalifornijskie liście laurowe, które są długie i spiczaste i mają ostry smak.