Fasola długa i makaron
Długa fasola i makaron to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Ten przepis służy 2. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, cukier, długą fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Glazurowana Chińska Fasola Długa (Lub Zielona Fasola), Makaron Long Life, oraz Makaron o długiej żywotności.
Instrukcje
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 3 litrów wody.
Tymczasem, wykończenia łodygi kończy się od 1/2 stoczni funta-długo fasoli; wypłukać fasoli.
Do wrzącej wody, dodać fasolę i 8 uncji świeżego udon lub świeże Shanghai (około 1/4 W. gruby) makaron. Gotować tylko do fasoli i makaronu są miękkie do ugryzienia, 4 do 5 protokół.
Aby przygotować sos sezamowy: na patelni o średnicy 6-8 cali na średnim ogniu, połącz 2 łyżki oleju sałatkowego i ziarna sezamu. Często wstrząsaj patelnią, aż nasiona będą złote, 3 do 5 minut.
Dodaj 1 łyżkę każdego mielonego świeżego imbiru, mielonego czosnku i mielonego świeżego czerwonego jalapeo lub serrano chili (lub 1/4 do 1/2 łyżeczki gorących płatków chili). Wymieszać, zdjąć z ognia i ostudzić około 2 protokół.
Dodaj 3 łyżki octu ryżowego, 2 łyżki sosu sojowego i 1/2 łyżeczki cukru i wymieszaj, aby zmiksować.
Sos sezamowy wymieszać z gorącą fasolą i makaronem.