Farsz bulgurowy z brukselką i suszonymi grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj farszu z bulguru z brukselką i suszonymi grzybami. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 263 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, bulgur, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Ogolona brukselka z grzybami i suszonym pomidorem, Farsz Bulgur z suszoną żurawiną i orzechami laskowymi, oraz Farsz z chleba kukurydzianego z brukselką i squashem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce zalać grzybami wrzącą wodą i namoczyć 30 minut. W rondlu 4-ćwiartkowym podsmażamy cebulę w 2 łyżkach masła na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż zmięknie.
Dodać bulion i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Wymieszać w bulgur i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 8 protokół.
Trim i ćwiartka brukselki. W dużej patelni non-stick ciepła pozostałych 6 łyżki masła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi i podsmażyć brukselkę, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 10 protokół.
Usunąć grzyby z wody, wyciskając nadmiar płynu i rezerwy moczenia cieczy. Grzyby opłukać, aby usunąć wszelkie ziarna i grubo posiekać. Ustaw sito nad miską zwilżonym ręcznikiem papierowym lub filtrem do kawy i przelej do miski zarezerwowany płyn do namaczania. Posiekaj natkę pietruszki.
W dużej misce wymieszać mieszankę bulgur, brukselka, grzyby, 1/2 szklanki napięte moczenie cieczy, pietruszka, i sól i pieprz do smaku i całkowicie ostudzić. Farsz można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić farsz do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Każdy zamrożony drób przeznaczony do farszu powinien być całkowicie rozmrożony, a sam farsz doprowadzony do temperatury pokojowej przed włożeniem do indyka. Nie wypychaj swojego ptaka w noc przed gotowaniem; taki pozornie oszczędzający czas może mieć niebezpieczne rezultaty. Zamiast tego najlepiej jest luźno wypełnić szyję ptaka i jamę ciała bezpośrednio przed pieczeniem. I Zawsze używaj mięsa lub termometru natychmiastowego odczytu: mięso odbywa się, gdy temperatura najgrubszej części uda (uważaj, aby nie dotknąć kości) osiągnie 82°.; farsz pieczony wewnątrz ptaka odbywa się w temperaturze160.-165°F. po upieczeniu pozostaw swój nadziewany drób 15 do 20 minut, co daje podwójną gwarancję, że osiągnięto wymagane temperatury dla bezpieczeństwa żywności.
W płytkim naczyniu do pieczenia upiec farsz, przykryty, w 325° F. piekarnik 40 minut (nie odkrywać podczas pieczenia).