Farinata (Chrupiące Naleśniki Z Mąki Z Ciecierzycy)

Farinata (Chrupiące Naleśniki Z Mąki Z Ciecierzycy)
Ten przepis służy 40 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Mieszanka mąki z ciecierzycy, sól koszerna, pistacjowo-studded mortadella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Naleśniki z mąki z prosa i ciecierzycy ze szpinakiem, Naleśniki z mąki z ciecierzycy z rozmarynem ziemniaki i boczek, oraz Socca (mąka z ciecierzycy) naleśniki z kremowym nadzieniem grzybowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę z ciecierzycy, sól i 5 1/2 szklanki wody razem w misce. Przykryć i odstawić na co najmniej 4 godziny i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
3/4 szklanki oleju ubić na ciecierzycy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ogrzewanie dwa 10 W. patelnie żeliwne lub patelnie żaroodporne w piekarniku, 5 minut. Obracaj około 1 łyżki. olej do każdego, a następnie wlać tyle ciasta do patelni, aby uzyskać około 1/3 cala. do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec 20 minut, lub aż krawędzie są chrupiące i złocisto brązowy i centra są lekko rumiane na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Tymczasem paprykę obrać i posiekać, a następnie pokroić w szerokie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
7
Podnieś każdą farinatę z patelni na talerz lub deskę do serwowania i wierzch z czerwoną papryką lub mortadellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
MortadellaMortadella
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pokrój każdy na 8 klinów.
9
Podawać natychmiast. Powtórz z pozostałym ciasta i składników, aby 1 farinata więcej.
10
* Znajdź mąkę z ciecierzycy w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych. Włoski Rodzaj, który wydaje się być świeższy i smaczniejszy, jest dostępny na rynku Whole Foods. Jeśli nie można znaleźć papryki pakowane w oleju, dusić 2 duże czerwone papryki, obracając często, aż są czernieją na całym; następnie obrać i nasion je pokroić w szerokie paski, i marynować w oliwie z oliwek przez co najmniej jeden dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore
Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore
Naszym celem każdego roku jest, aby naturalne wino, urocze, złożone, dobrze wyważone, z jego osobowością, najlepszym przedstawicielem rocznika, który możemy zrobić z naszym terroir.
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia5
Magazyn