Falafel i sos ogórkowy Seana
Falafel Seana i sos ogórkowy wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 311 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, czosnek, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Falafel i sos ogórkowy Seana, Falafel Pitas z sosem ogórkowo-jogurtowym, oraz Sałatka z pieczonego falafela i makaronu ogórkowego z sosem miętowo-Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć jogurt, ogórek, koperek, sól, pieprz i majonez i dobrze wymieszać. Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
W dużej misce zacieru ciecierzycy do grubości i pasty; nie używaj blendera, ponieważ konsystencja będzie zbyt cienka. W blenderze cebulę, natkę pietruszki i czosnek przerabiamy na gładką masę. Wymieszać z tłuczoną ciecierzycą.
W małej misce połączyć jajko, kminek, kolendra, sól, pieprz, cayenne, sok z cytryny i proszek do pieczenia. Wymieszać z ciecierzycą razem z oliwą z oliwek. Powoli dodawaj bułkę tartą, aż mieszanina nie będzie lepka, ale będzie trzymać się razem; dodaj mniej lub więcej bułki tartej, w razie potrzeby. Formować 8 kulek, a następnie spłaszczyć na paszteciki.
Rozgrzać 1 cal oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć paszteciki na rozgrzanym oleju, aż będą brązowe z obu stron.
Podawać po dwa falafele w każdej pita w połowie posypane posiekanymi pomidorami i sosem ogórkowym.