Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj steków z Etiopii. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 649 kalorii, 43g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Na 7,27 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz żeberka selera, przyprawę berbere, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Etiopski Stek Z Przyprawami, Ethiopian-Spiced Pumpkin Bisque, oraz Etiopski Gulasz Jagnięcy Przyprawiony.
Instrukcje
1
Posypać stek 1 łyżką przyprawy berbere i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Berbere
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Na dużej blasze do pieczenia wrzucić pomidory z oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i piec przez 45 minut, aż pomidory skwierczą i zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
W średniej misce połącz sok z cytryny z pozostałą 1/2 łyżką przyprawy berbere.
Składniki, których będziesz potrzebować
Berbere
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj seler i liście, pietruszka, kapary, ocet i cebulę i dobrze wrzucić. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Na dużej patelni, roztopić masło. Sezonować stek z solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż bogato rumiane, 5 protokół. Obrócić stek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż średnio rzadkie, 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Przełożyć stek na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.