Essentials: Truskawkowe Ciastko
Essentials: Truskawkowe Ciastko jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.69 za porcję. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, mąkę, śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Koktajl truskawkowy w czekoladzie z goździkami śniadanie Essentials, oraz Strawberry Shortcake w. Mini Strawberry PopTarts dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć, osuszyć i łuskać jagody. Zmiażdżyć około jednej czwartej z nich, a resztę pokroić w zmiażdżone jagody. Wrzucić z cukrem do smaku-łyżka stołowa lub tak w koszyku-i schłodzić do czasu serwowania. Mieszanka truskawkowa powinna być bardzo soczysta.
Kiedy będziesz gotowy, aby ciastka, wyjmij jagody z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Mąkę wymieszać, sól (chyba, że używasz solonego masła), proszek do pieczenia i 2 łyżki cukru.
Pokrój w maśle, aż mieszanina wygląda jak mączka kukurydziana z kilkoma większymi kawałkami masła w nim. Możesz użyć blendera do ciast, dwóch noży lub szybkiego pocierania palców. (Używam dwóch noży i palców, i szczerze mówiąc, nigdy nie wygląda jak mączka kukurydziana. Jest bardzo suchy. W porządku.) Wymieszać 3/4 szklanki śmietany, aż większość suchej mieszanki zostanie zwilżona; nadal będzie dość sucha. Układamy na desce i zagniatamy kilka razy, aż ciasto się połączy. Nadal może być trochę Kruchy na krawędziach.
Roll lub pat 1/2 cala grubości i pokroić w kwadraty lub koła lub dowolny kształt chcesz. Ten przepis zrobi 12 indywidualnych ciastek. Możesz użyć foremek do ciastek, ale wtedy będziesz miał resztki. wolę po prostu pokroić pokrojone ciasto na 12 kawałków.
Kłaść ciastka na rozpostartej blasze do pieczenia. Jeśli używałeś foremek do ciastek, lekko ugniataj wszystkie skrawki i zwiń ponownie i pokrój.
Umyj wierzch pozostałymi 2 łyżkami śmietany. Lubię je posypać odrobiną cukru turbinado, ale nie jest to konieczne.
Piec w rozgrzanym piekarniku 218° przez 10 do 12 minut lub aż blaty są lekko rumiane i ciasto jest ustawione. Ostudzić na stelażu i podawać na ciepło. Dodać bitą śmietanę, a ciastka nieco ostygną.
Podawać: w razie potrzeby rozgrzać ciastka, podzielić je i łyżką jagód obficie na dolnych połówkach. Nałóż z powrotem Topy i nałóż na nie bitą śmietanę. Powinno być dużo jagód i dużo śmietany.