Esquites (Meksykańska Uliczna Sałatka Kukurydziana)

Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Esquites (meksykańska uliczna Sałatka kukurydziana) może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka płatków chili, sól koszerna, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Esquites (Meksykańska Sałatka Kukurydziana), Lekka Meksykańska Sałatka Kukurydziana (Esquites), oraz Esquites (Meksykańska Sałatka Kukurydziana) Tost Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni non-stick lub wok na dużym ogniu, aż migotanie.
Dodać ziarna kukurydzy, doprawić do smaku solą, wrzucić raz lub dwa razy i gotować bez ruchu, aż zwęglone z jednej strony, o 2 protokół. Wrzucić kukurydzę, wymieszać i powtarzać, aż zwęglone z drugiej strony, o 2 minuty dłużej. Kontynuuj podrzucanie i zwęglanie, aż dobrze zwęglone na całym, łącznie około 10 minut.
Przełożyć do dużej miski.
Dodaj majonez, ser, szalotki, kolendra, jalapeño, czosnek, sok z limonki, i chili w proszku i wrzucić do połączenia. Smak i dostosować przyprawy z solą i więcej chili w proszku do smaku.