Endywia z figami, serem pleśniowym i orzechami pekan

Endywia z figami, serem pleśniowym i orzechami pekan
Endywia z figami, serem pleśniowym i orzechami pekan to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, cukier granulowany, figi i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Grillowane Prosciutto owinięte figami z serem pleśniowym i orzechami pekan, Pieczone figi z boczkiem, serem, pekanami na grillowanym chlebie, oraz Jabłko i ser pleśniowy na Endywie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 204°. rozpuść masło na średniej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pekan, cukier granulowany, brązowy cukier i syrop klonowy. Gotować, często mieszając, aż cukry rozpuścić i pęcherzyki mieszaniny. Włącz mieszaninę na kawałek folii aluminiowej lub woskowanego papieru, ustaw w suchym miejscu i pozostaw do ostygnięcia.Ćwierć figi wzdłuż, wrzucić oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem, umieścić na blasze do pieczenia i piec w piekarniku do miękkości, około 10 minut.Odciąć spody endywii i oddzielić głowy na liście. Wybierz najlepsze 24 liście (nie używaj serc).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Sól I PieprzSól I Pieprz
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EndiveEndive
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść 1 ćwiartkę figową i 1 łyżeczkę sera pleśniowego na każdym liściu. Top z orzechami pekan i podawać.Parowanie napojów: Hartley & Gibson ' s Amontillado, Hiszpania. Ta prosta, wytrawna sherry amontillado uzupełnia każdą część dania (z wyjątkiem endywii)bez przesady. Musi mieć wystarczająco dużo słodyczy do obsługi syrop klonowy i orzechowość do pracy z serem i pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
AmontilladoAmontillado
Ser PleśniowySer Pleśniowy
Syrop KlonowySyrop Klonowy
PijPij
SerSer
EndiveEndive
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
FigiFigi
4
Podawać lekko schłodzone.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia6
Magazyn