Empanaditas con Papas y Chorizo (Małe Empanadas z ziemniakami i chorizo)
Empanaditas con Papas y Chorizo (Małe Empanadas z ziemniakami i Chorizo) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jeśli masz paprykę, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 20%. Podobne przepisy to Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, Papas Con Chorizo, oraz Chorizo y Papas śniadanie Burritos.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli połączyć w robocie kuchennym; Puls 2 razy lub aż połączone.
Dodać masło; pulsować 4 razy lub do momentu, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Z procesorem włączonym, powoli dodaj 1/2 szklanki wody z lodem i octu przez zsyp żywności, przetwarzanie tylko do momentu połączenia (nie tworzą kulki). Delikatnie wcisnąć mieszaninę w 2 (5-calowe) okręgi na folii; przykryć. Schłodzić przez 1 godzinę.
Usunąć chorizo z osłonek. Gotować chorizo w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Umieścić ziemniaki w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut lub do miękkości; odcedzić.
Umieścić w dużej misce; zacieru z masher ziemniaków.
Dodać chorizo, paprykę i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; mieszać, aż dobrze połączone.
Wyjmij ciasto z lodówki i podziel każdą płytę na pół.
Umieść 1 porcję ciasta pomiędzy 2 arkuszami papieru woskowego.
Rozwałkuj na grubość 1/4 cala; Wytnij 2 (3-calowe) okręgi za pomocą krajalnicy do ciastek. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.
Połącz nadmiar ciasta, zwiń do grubości 1/4 cala i wytnij 4 (3-calowe) okręgi za pomocą krajalnicy do ciastek. Pracując z 1 okręgiem na raz (przykryj pozostałe okręgi wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu), łyżka 1 łyżka mieszanki ziemniaków do środka każdego okręgu; złożyć ciasto nad nadzieniem. Docisnąć krawędzie wraz z widelcem do uszczelnienia.
Umieścić empanadita na dużej blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Powtórz z pozostałymi krążkami ciasta i mieszaniną ziemniaków.
Połączyć pozostałe 1 łyżka wody i białka jaja. Lekko umyć szczyty empanaditas z mieszaniny jaj.
Piec w 425 przez 20 minut lub do lekko rumiane.