Empanadas Kolumbijski (Empanadas Colombianas)
Kolumbijskie Empanadas (Empanadas Colombianas) mogą być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 102 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 7143 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz mieloną wieprzowinę i wołowinę, ziemniaki, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Empanadas Colombianas (Kolumbijskie Ciasta Mięsne), Turcja i puree ziemniaczane Empanadas-Empanadas De Pavo, oraz Empanadas De Flor De Calabaza (kwiat squasha Empanadas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masarepę w dużej misce.
Dodać sazon Goya i sól i wymieszać dobrze wymieszać.
Dodać wodę i olej i wymieszać do postaci ciasta. Wkleić ciasto w kulkę i ugniatać przez 2 minuty lub aż będzie gładkie. Przykryć plastikiem i odstawić na 20 minut.Tymczasem, aby nadzienie, gotuj ziemniaki w garnku z wodą i tabletką bulionu przez 20-25 minut lub do miękkości.
Odcedzić i delikatnie rozgnieść ziemniaki. Odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni.
Dodać cebulę i gotować na średnim ogniu mieszając często, przez 5 minut.
Dodaj pomidory, zielona cebula, czosnek, papryka, kolendra, sól i czarny pieprz. Gotować przez około 15 minut.
Dodać mieloną wieprzowinę i wołowinę. Gotować, rozbijając mięso drewnianą łyżką, przez 10 do 15 minut lub aż mieszanina będzie dość sucha.
Przenieść mieszaninę mięsa do miski puree ziemniaczanego i dobrze wymieszać, aby połączyć.Rozbij małe porcje ciasta, około 1 ½ łyżki każda, i uformuj każdą porcję w kulkę, tocząc się między dłońmi.
Umieść kulki ciasta między dwoma kawałkami plastiku i rozwałkuj je bardzo cienko, tworząc okrąg.
Usuń górny plastik i umieść 1 łyżkę nadzienia w środku każdego z nich.Następnie za pomocą plastiku pod spodem, Złóż ciasto, aby zamknąć nadzienie, tworząc pół okręgu. Szczelnie uszczelnij krawędzie, zaciskając zęby widelca.Napełnij duży garnek olejem roślinnym i podgrzej na średnim ogniu do 360° F. ostrożnie umieść 3 lub 4 empanadas w tym czasie w rozgrzanym oleju i smaż przez około 2 minuty, aż ze wszystkich stron złocisty.Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś empanadas na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Podawać z ají i klinami limonki na boku.