Empanadas de Pipián (Empanadas wypełnione orzeszkami ziemnymi i ziemniakami)
Przepis Empanadas de Pipián (Empanadas wypełnione orzeszkami ziemnymi i ziemniakami) może zaspokoić Twoje europejskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 10 i kosztuje 26 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 123 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 209 osób. Jeśli masz gotowany posiłek kukurydziany, sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Empanady Latynoamerykańskie (Pipian Empanadas), Empanadas De Flor De Calabaza (kwiat squasha Empanadas), oraz Turcja i puree ziemniaczane Empanadas-Empanadas De Pavo.
Instrukcje
Umieścić masarepę w dużej misce.
Dodać sazon Goya i sól i wymieszać dobrze wymieszać.
Dodać wodę i olej i wymieszać do postaci ciasta. Wkleić ciasto w kulkę i ugniatać przez 2 minuty lub aż będzie gładkie. Przykryć plastikiem i odstawić na 20 minut.Tymczasem, aby nadzienie, gotuj ziemniaki w garnku z wodą przez 20 minut lub do miękkości.
Odcedzić i delikatnie rozgnieść ziemniaki. Odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni.
Dodać cebulę i gotować na średnim ogniu mieszając często, przez 5 minut.
Dodaj pomidory, zielona cebula, czosnek, papryka, kolendra, sól i czarny pieprz. Gotować przez około 15 minut.
Dodać ugotowane ziemniaki i wymieszać well.In średnia miska miejsce posiekane jajko, orzeszki ziemne, ziemniaki i mieszanki pomidorów .
Dobrze wymieszać, aby połączyć.Rozbij małe porcje ciasta, około 1 ½ łyżki każda, i uformuj każdą porcję w kulkę, tocząc się między dłońmi.
Umieść kulki ciasta między dwoma kawałkami plastiku i rozwałkuj je bardzo cienko, tworząc okrąg.
Usuń górny plastik i umieść 1 łyżkę nadzienia w środku każdego z nich.Następnie za pomocą plastiku pod spodem, Złóż ciasto, aby zamknąć nadzienie, tworząc pół okręgu. Szczelnie uszczelnij krawędzie, zaciskając zęby widelca.Napełnij duży garnek olejem roślinnym i podgrzej na średnim ogniu do 182°. ostrożnie umieść 3 lub 4 empanadas na raz w rozgrzanym oleju i smaż przez około 2 minuty, aż ze wszystkich stron złocisty.Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś empanadas na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Podawać z hogao lub aji na boku.