Easy Sole Meuniere
Easy Sole Meuniere może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 664 kalorie. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.66 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pietruszkę, podeszwę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 251 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Easy Sole Meuniere, Sole à la Meunière, oraz Sole Meunière.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. przygotuj 2 żaroodporne talerze obiadowe
Połączyć mąkę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu w dużym płytkim talerzu. Filety osuszyć papierowymi ręcznikami i posypać jedną stroną solą.
Podgrzać 3 łyżki masła w dużym (12-calowy) saute patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć. 2 filety z soli wyłożyć z obu stron do przyprawionej mąki i ułożyć na rozgrzanym maśle. Obniżyć ogień do średnio-niskiego i gotować przez 2 protokół. Ostrożnie obrócić metalową szpatułką i gotować przez 2 minuty po drugiej stronie. Podczas gdy druga strona gotuje, dodaj 1/2 łyżeczki skórki z cytryny i 3 łyżki soku z cytryny na patelnię. Ostrożnie umieścić filety rybne na płytkach żaroodpornych i polać je sosem. Podgrzane filety trzymaj w piekarniku, a następnie powtórz proces z pozostałymi 2 filetami. Po zakończeniu dodać ugotowane filety do talerzy w piekarniku.
Posypać natką pietruszki, solą i pieprzem i od razu podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.