Easy Lemon-Pepper Blackened Salmon

Easy Lemon-Pepper Blackened Salmon
Easy Lemon-Pepper Blackened łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 366 kalorii, 34g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, masło, czosnek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Lemon-Pepper Blackened Salmon, Pieczony Łosoś Cytrynowo-Pieprzowy, oraz Łosoś cytrynowo-pieprzowo-warzywny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać masło, sok z cytryny, natkę pietruszki, czosnek w proszku, sól i pieprz. Wymieszać z pieprzem. Łososia zanurzyć w sosie, aby strona ciała była pokryta, i ustawić na talerzu,
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PieprzPieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
PieprzPieprz
łosośłosoś
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy olej zaczyna dymić, dodać łososia, umieszczając go stronie skóry do patelni. Gotować, aż miąższ jest usmażony i złoty kolor, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i gotować, aż płatki łososia łatwo widelcem, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W21 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn