Easy Flat Iron Steak w sosie winnym
Łatwy płaski stek Żelazny w sosie winnym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Na 8,2 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1243 kalorii, 68g białka, oraz 93g tłuszczu każdy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pieprz cayenne, oliwa z oliwek, czosnek w proszku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Płaski stek żelazny z sosem z czerwonego wina, Flat Iron Steak z sosem Chimichurri, oraz Flat Iron Steak z sosem Cabernet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozwól stekom osiągnąć temperaturę pokojową.
Wymieszać razem 2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz cayenne, pieprz czarny, mielona papryka, sól, musztarda w proszku, i czosnek w proszku w małej misce do pasty.
Steki nakłuć widelcem i dobrze pocierać pastą do przyprawiania przypraw, wkręcając rub w mięso.
Rozgrzać dużą, ciężką patelnię na dużym ogniu i dodać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek.
Rozgrzać olej, aż po prostu zaczyna palić i szybko sear steki, aż Na Zewnątrz rumiane, ale centrum jest jeszcze czerwona krew i po prostu ogrzane, 2-3 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 115 Stopni F (46 stopni C).
Wyjmij steki z patelni szczypcami.
Wlać wytrawne czerwone wino na patelnię i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności off dnie patelni z drewnianą łyżką. Wymieszać pokrojone grzyby portobello, gotować i mieszać, aż grzyby są gotowane i uwolniły swój płyn, o 5 protokół.
Steki powrót na patelnię na szczycie sosu Grzybowo-winnego. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż sos zmniejsza się i zgęstnieje, o 5 protokół.
Wyjmij steki na półmisek i polej steki sosem grzybowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.