Dżem Truskawkowo-Portowy
Dżem truskawkowo-portowy to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten przepis służy 75 i kosztuje 22 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, truskawki, rubinowy port i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Tarta truskawkowa Mascarpone z portową glazurą.
Instrukcje
Rozmrożone truskawki posiekać lub zmiażdżyć w 4 filiżance miarki.
Dodać wodę do truskawek, aby zmierzyć 2 1/2 szklanki.
W dużym rondlu wymieszaj mieszankę truskawkową, rubinowy port, startą skórkę cytryny i zmieloną gałkę muszkatołową. Wymieszać pektyny owocowe.
Doprowadzić mieszaninę do pełnego walcowania wrzenia i gotować, stale mieszając, 1 minutę.
Dodać cukier, ciągle mieszając i doprowadzić do pełnego wrzenia. Gotować 1 minutę.
Usuń z ciepła i odtłuść dowolną pianę.
Natychmiast wlać gorący dżem do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć obręcze słoika. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Proces w łaźni z wrzącą wodą 10 minut.
Uwaga: Ruby port to słodkie wino o głębokim czerwonym kolorze, które zwykle smakuje jako napój po kolacji. Zwykle jest sprzedawany w sklepach monopolowych ze względu na wyższą zawartość alkoholu niż inne wina.