Dżem Truskawkowo-Estragonowy
Dżem truskawkowo-estragonowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 65 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka cukru, soku z cytryny, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Truskawkowy Estragon Crumble dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić do średniej miski i odstawić.
Połącz truskawki, sok z cytryny, wodę wapniową i masło w dużym garnku o dużym dnie i zagotuj na średnim ogniu.
Dodaj miód i mieszankę cukier-pektyny i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Wymieszać z estragonem. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.