Dżem roly-poly
Dżem roly-poly to przyprawa, która służy 6. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 177 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, wanilii, suet i mleka. 371 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Dżem & biała czekolada roly-poly, Dżem rabarbarowo-malinowy Roly-Poly z sosem waniliowym, oraz Blackberry Roly-Poly.
Instrukcje
Umieść głęboką puszkę do pieczenia na dolnej półce piekarnika i upewnij się, że znajduje się kolejna półka bezpośrednio nad nią. Wyciągnij puszkę do pieczenia na półkę, napełnij dwie trzecie wrzącą wodą z czajnika, a następnie ostrożnie wsuń ją z powrotem.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Oderwij duży arkusz folii i papier odporny na tłuszcz (około 30 x 40 cm). Na wierzchu folii posmarować tłuszcz i posmarować masłem.
Masło, mąkę i nasiona wanilii przełożyć do robota kuchennego; pulsować, aż masło zniknie. Wrzucić do miski do miksowania. Wymieszać przez suet, wlać mleko i pracować razem z nożem sztućce, aż pojawi się lepkie ciasto. Możesz potrzebować kropli więcej mleka, w zależności od mąki.
Ciasto wyłożyć na mąkę, szybko poklepać, aby było gładkie, następnie rozwałkować na kwadrat o wymiarach około 25 x 25 cm.
Rozłóż dżem na całej powierzchni, pozostawiając szczelinę wzdłuż jednej krawędzi, a następnie zwiń od przeciwnej krawędzi. Uszczypnij krawędź bez dżemu w ciasto, gdzie się styka, i uszczypnij końce z grubsza. Ostrożnie podnieś na nasmarowany papier, połącz stronę w dół (może się okazać, że pomocna jest płaska blacha do pieczenia), luźno podnieś Papier i folię wokół niego, a następnie scrunch razem wzdłuż krawędzi i końców, aby uszczelnić. Roly-poly będzie nadmuchać trochę podczas gotowania, więc nie owijaj go ciasno. Podnieś paczkę bezpośrednio na stojak nad blaszką i gotuj przez 1 godzinę.
Pozostaw budyń na 5 minut przed rozpakowaniem, następnie ostrożnie otwórz folię i papier i grubo pokrój, aby podać.