Dżem Mango-Chili
Dżem z mango i Chili może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz Chili Jalapeno, cukier, mango i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Salsa Z Mango Chili, Koktajl Mango Chili, oraz Chili Mango Bloody Mary.
Instrukcje
Umieść chili na małej blasze do pieczenia i broil 3 do 4 cali od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż chili są zwęglone i blister na całym, 10 do 12 protokół. Super.
Usuń i odrzuć skórę, łodygi i nasiona. Chili grubo posiekać.
W 6-do 8-quart patelni, połączyć Mango, Chili, i sok z cytryny.
Pektynę wymieszać z 1/4 szklanki cukru. Wymieszaj z mango. Mieszając, doprowadzić do toczenia wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj pozostałe 3 3/4 szklanki cukru i mieszaj, aż mieszanina powróci do wrzenia. Wymieszać i gotować dokładnie 1 minutę dłużej.
Chochla do czystych słoików konserwowych do 1/8 cala od góry. Wytrzyj felgi słoików. Ustaw czyste, płaskie pokrywki na górze. Przykręć opaski. Odwróć słoiki na 5 minut, a następnie odwróć w pozycji pionowej.
Ostudzić co najmniej 24 godziny. Sprawdzić uszczelnienia, mocno naciskając na środek pokryw. Jeśli pokrywa wyskoczy, nie jest zapieczętowana; przechowuj ją w lodówce.