Dżem & biała czekolada roly-poly
Przepis dżem & biała czekolada roly-poly można zrobić w około 1 godzinę i 10 minut. Na 2,02 zł za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 992 kalorie, 16G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 55 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz budyń KARTONOWY, mąkę samowystarczalną, dżem malinowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dżem roly-poly, Dżem rabarbarowo-malinowy Roly-Poly z sosem waniliowym, oraz Roly-Poly PB-kulki czekoladowe.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło arkusz pieczenia pergamin.
Mąkę wymieszać z cukrem, posolić i szczyptą soli, następnie związać z mlekiem, aby uzyskać miękkie, ale nie lepkie, ciasto.
Dodaj kreskę więcej mleka, jeśli pomaga związać kilka ostatnich bitów w lewo w misce.
Ciasto rozwałkować na obsypanej mąką powierzchni na Podłużny kształt o wymiarach 20 x 30 cm.
Rozłóż dżemem i rozrzuć czekoladą, pozostawiając granicę dookoła.
Zwinąć ciasto z jednego krótkiego końca, aby uzyskać kształt kiełbasy, a następnie delikatnie uszczypnąć końce, aby zamknąć dżem. Ostrożnie podnieś na przygotowany pergamin.
Złóż papier na końcach roly-poly, a następnie zawiń dość ciasno. Zabezpiecz za pomocą zszywek lub klipsów buldoga na całej długości rolki, ponieważ pomoże to osiągnąć klasyczny okrągły kształt.
Piec przez 50 minut, aż rolka poczuje się jędrna i wygląda na złocistą przez papier. Odstawić na 5 minut przed cięciem, ponieważ zatrzyma to wypływanie dżemu.
Skropić roztopioną czekoladą i podawać z dzbankiem rozgrzanego kremu.