Dziś Kolacja: Punjabi Rajma (fasola i pomidor Curry)
Dziś Kolacja: Rajma Punjabi (fasola i pomidor Curry) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pomidor, cayenne, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Curry Z Czerwonej Fasoli (Punjabi Rajma), Rajma (Kidney Bean Curry), oraz rajma, jak zrobić rajma masala / easy punjabi rajma.
Instrukcje
1
Wlać olej do dużego garnka ustawionego na średnim ogniu. Wrzucić cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać czosnek, imbir, i chiles i gotować przez 2 protokół, lub aż bardzo pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3
Wrzucić posiekany pomidor, wraz z kolendrą, cayenne, kminek i kurkuma. Gotować, aż pomidory rozpadają się i zacząć zagęścić w sosie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
¼ łyżeczki Oregano
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Wlać fasolę, sok z cytryny, szklankę wody i połowę pietruszki. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować przez około 10 do 15 minut, lub aż płyn się zmniejszy i sos jest bardzo gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Podawać z ryżem lub płaskim chlebem i posypać natką pietruszki. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flatbread
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.