Dziś Kolacja: pieczone szparagi z jajkami gotowanymi i masłem Miso
Dziś Kolacja: pieczone szparagi z jajkami w koszulce i masłem Miso to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 2. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, pastę miso, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi pieczone na patelni Momofuku z jajkiem gotowanym i masłem Miso, Dziś Kolacja: Jajka Gotowane Po Śródziemnomorsku, oraz Momofuku pieczone szparagi z gotowanym jajkiem i sosem Miso "Butter" (Power Food).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°. zalej szparagi oliwą z oliwek i umieść na patelni.
Posypać szczyptą soli i kilkoma pęknięciami czarnego pieprzu. Gotować w piekarniku przez około 12 do 15 minut.
W międzyczasie dodaj masło, pasta miso i ocet sherry do dużej miski i ubijaj, aż będzie gładka.
Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia.
Dodać biały ocet, a następnie włączyć ogień do bardzo delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Ostrożnie wsuń dwa jajka do wody i gotuj, aż białka ustąpią, około 3 do 5 minut.
Szparagi ułożyć na półmisku. Wierzch z masłem miso i gotowanymi jajkami. Doprawić solą i pieprzem do smaku.