Dziś Kolacja: Hainanese Chicken Rice

Dziś Kolacja: Hainanese Chicken Rice
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 478 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, sól, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: Kurczak z ryżem z szafranem, Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z ryżem, oraz Kolacja dziś wieczorem: rozdrobniony Czerwony Kurczak Curry z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 5 litrów wody do wrzenia w bardzo dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Na zewnątrz i wewnątrz kurczaka posypać solą. Tuck 2 ząbki czosnku, jeden mały kawałek imbiru wielkości kciuka, i scallion do jamy. Związać nogi razem z ciągiem kuchennym, utrzymując jamę zamkniętą. Gdy woda osiągnie wrzenia, dodać kurczaka do garnka. Doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, przykryć garnek i niech gotować przez 30 protokół. Gdy to zrobisz, wyjmij kurczaka i wrzuć wystarczającą ilość wody z lodem, aby całkowicie pokryć kurczaka. (Co najmniej 2 tace na kostki lodu powinny działać.) Chodzi o to, aby schłodzić kurczaka przez 10 minut, jak najwięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Odcedzić i odstawić.
4
Tymczasem zacznij robić sosy. Wrzucić około 2 kawałki imbiru wielkości kciuka, 2 łyżeczki soli i 3 łyżki oleju rzepakowego do blendera. Proces do gładkiej. Odstawić. Blendera wypłukać na drugi SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać Serrano chili, 1 szalotka, 1 kciuk wielkości kawałek czosnku, 3 ząbki lub czosnek, sok z 1 limonki, 1 łyżka wody, ocet ryżowy, i cukier. Proces aż do wymieszania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
6
W innym dużym garnku wlej dwie łyżki oleju rzepakowego i włącz ciepło do średnio wysokiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodaj 3 posiekane szalotki i 5 posiekanych ząbków czosnku. Gotować przez około 30 sekund, następnie wrzucić do ryżu i gotować przez 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Dodać trzy szklanki wody pozostałej z gotowania kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Usuń skórę z kurczaka i pokroić mięso w paski o grubości 1/2 cala. Ułóż ryż na talerzu, wierzch z kurczakiem i wymieszaj przyprawy według własnego uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn