Dziś Kolacja: Hainanese Chicken Rice
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 478 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, sól, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: Kurczak z ryżem z szafranem, Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z ryżem, oraz Kolacja dziś wieczorem: rozdrobniony Czerwony Kurczak Curry z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 5 litrów wody do wrzenia w bardzo dużym garnku.
Na zewnątrz i wewnątrz kurczaka posypać solą. Tuck 2 ząbki czosnku, jeden mały kawałek imbiru wielkości kciuka, i scallion do jamy. Związać nogi razem z ciągiem kuchennym, utrzymując jamę zamkniętą. Gdy woda osiągnie wrzenia, dodać kurczaka do garnka. Doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, przykryć garnek i niech gotować przez 30 protokół. Gdy to zrobisz, wyjmij kurczaka i wrzuć wystarczającą ilość wody z lodem, aby całkowicie pokryć kurczaka. (Co najmniej 2 tace na kostki lodu powinny działać.) Chodzi o to, aby schłodzić kurczaka przez 10 minut, jak najwięcej.
Tymczasem zacznij robić sosy. Wrzucić około 2 kawałki imbiru wielkości kciuka, 2 łyżeczki soli i 3 łyżki oleju rzepakowego do blendera. Proces do gładkiej. Odstawić. Blendera wypłukać na drugi SOS.
Dodać Serrano chili, 1 szalotka, 1 kciuk wielkości kawałek czosnku, 3 ząbki lub czosnek, sok z 1 limonki, 1 łyżka wody, ocet ryżowy, i cukier. Proces aż do wymieszania. Odstawić.
W innym dużym garnku wlej dwie łyżki oleju rzepakowego i włącz ciepło do średnio wysokiego.
Dodaj 3 posiekane szalotki i 5 posiekanych ząbków czosnku. Gotować przez około 30 sekund, następnie wrzucić do ryżu i gotować przez 2 minuty, stale mieszając.
Dodać trzy szklanki wody pozostałej z gotowania kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 20 minut.
Usuń skórę z kurczaka i pokroić mięso w paski o grubości 1/2 cala. Ułóż ryż na talerzu, wierzch z kurczakiem i wymieszaj przyprawy według własnego uznania.