Dziki ryż z wędzoną rybą i groszkiem
Dziki ryż z wędzoną rybą i groszkiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, groszek cukrowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony groszek i grzyby z sosem rybnym i bazylią, Łosoś w garnku z groszkiem i ryżem, oraz Groszek cukrowy i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 4 ćwiartki wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia w garnku 5-ćwiartkowym.
Dodać dziki ryż i dusić, częściowo przykryte, aż ryż będzie miękki i ziarna są podzielone otwarte, 1 do 1 1/4 godziny.
Ryż dobrze odcedzić na dużym sitku lub durszlaku.
Tymczasem gotować groszek snap w rondlu 4-quart osolonej wrzącej wody, aż będzie krucho-miękki, około 2 minut, a następnie przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić groszek, następnie osuszyć między papierowymi ręcznikami i przeciąć każdą strąek po przekątnej na pół.
Wymieszać ocet, musztardę, cukier i pozostałe 3/4 łyżeczki soli w misce, następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając, aż dobrze się połączą.
Połącz groszek, łosoś, szalotki i jajka z ciepłym ryżem w dużej misce.
Skropić opatrunkiem i delikatnie wrzucić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.