Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym

Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym
Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $4.97 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Mieszanka galaretki jabłkowej, grubo zmielony pieprz, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek Z Dziczyzny Z Orkiszem I Sosem Z Czerwonego Wina, Sprzedawca kotletów z dziczyzny z sosem grzybowym z czerwonego wina i kaszą Bulgur, oraz Sos Żurawinowy Z Czerwonego Wina.

Instrukcje

1
Wymieszać Wino i musztardę, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
WinoWino
2
Umieść dziczyznę w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności lub płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3
Wlać mieszaninę wina na dziczyznę; obrócić dziczyznę, aby pokryć mieszaniną wina. Uszczelnić worek lub przykryć naczynie i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 4 godziny, okazjonalnie obracając dziczyznę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
WinoWino
4
Z marynaty wyjąć dziczyznę; marynatę rezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
DziczyznaDziczyzna
5
Dziczyznę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
DziczyznaDziczyzna
6
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu. Dziczyznę ugotować na oleju około 4 minut, obracając raz, aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj bulion na patelnię; zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć i gotować około 10 minut, obracając dziczyznę raz, aż dziczyzna będzie miękka i pożądana doneness. (Nie przegotować lub dziczyzna stanie się trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń dziczyznę z patelni; utrzymuj ciepło. Wymieszać marynatę na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
DziczyznaDziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ciepło do wrzenia, skrobanie się wszelkie bity z dna patelni; zmniejszyć ciepło do medium. Gotować około 5 minut, aż mieszanina jest lekko zmniejszona. Wymieszać z żurawiną, galaretką, masłem i cebulą. Gotować od 1 do 2 minut, od czasu do czasu mieszając, aż masło stopi się i mieszanina jest gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
MasłoMasło
CebulaCebula
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
SOS podawać z dziczyzną.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
SOSSOS

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn