Dynia Zimowa Pieczona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonego squasha zimowego. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 7G białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Mieszanka octu balsamicznego, cukru granulowanego, liści szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dynia Zimowa Pieczona, Dynia Zimowa Pieczona, oraz Dynia Zimowa Pieczona Imbirem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Squasha obrać obieraczką do warzyw. Połowę długości, wyrzucić nasiona, a następnie pokroić w 1-calową kostkę.
Umieścić w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy masło przestaje się spieniać i staje się jasnobrązowe, zdjąć patelnię z ognia i natychmiast dodać szałwię, cukier, ocet (cofnij się, aby nie dostać rozpryski), melasę i tosty przyprawy pocierać.
Dobrze wymieszać i niech gotować na średnim ogniu na małym ogniu przez 1 do 2 minut, aby stopić smaki.
Wlać mieszaninę octu na squasha i wrzucić dobrze, a następnie przenieść do ciężkiego obramowanej blachy do pieczenia lub naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby trzymać squasha w jednej warstwie.
Umieścić w piekarniku i piec, podrzucając co najmniej raz, aż bardzo miękkie i karmelizowane, o 1 godzinę. Odstawić na bok, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, ale nadal ciepły, więc płyny są ciekłe.
Zwiększyć temperaturę pieca do pieczenia.
Pracując partiami, jeśli to konieczne, przenieś ciepłą dynię i wszystkie płyny do gotowania do robota kuchennego i przetworz do gładkości.
Przenieś do maślanego 1 1/2 kufla zapiekanego naczynia lub 6 do 7 (1/2 szklanki) ramekinów, top z pokruszonymi biszkoptami i umieść pod brojlerem na 5 do 8 minut lub aż biszkopty zostaną lekko upieczone. Można również przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 2 miesięcy.
Odmiana Dymionej dyni: ugotuj przygotowaną dynię na blasze do pieczenia w przykrytym grillu z namoczonymi wiórkami, aby nadać lekko zadymiony smak. Substytut w jednym z przepisów, które wymagają pieczonego squasha.
Jeśli gotowanie kabocha, żołądź, lub inne trudne do obierania squash, pokroić na pół, miarka się nasiona, i pocierać wnętrzności i cięcia krawędzi z mieszaniny octu / melasy.
Umieść na blasze do pieczenia, pokrój boki w górę i piecz w temperaturze 400 stopni F do miękkości. Wyjąć i puree.
Podawać puree na własną rękę jako dodatek do pieczonego kurczaka, indyka lub wieprzowiny; wymieszać z polentą tuż przed końcem gotowania; użyć jako farsz do ravioli; zrobić zupę; lub użyć do smaku pastiny. Lub pominąć szałwię, doprawić zmielonym cynamonem i świeżo startą gałką muszkatołową.